در آغاز دهمین روز (۱۳۵۹/۷/۹)، نیروهای عراقی از چند سمت و با پشتیبانی هوایی به داخل
خرمشهر نفوذ کردند که مقاومت و مقابله نیروهای نظامی و مردمی، شهر را از سقوط نجات بخشید و تلفات زیادی به دشمن وارد کرد.
آبادان نیز همچنان زیر انواع آتش سنگین قرار گرفت. تلاش ضدانقلاب در اهواز افزایش یافته و این شهر نیز زیر آتش دشمن است. طی هجومی که توسط برادران پاسدار در طول شب گذشته در محور اهواز سوسنگرد صورت گرفت، انهدام نیروی وسیع عراق، آن ها را مجبور به عقب نشینی کرد.
در محور اندیمشک، دشمن به شهر نزدیک شد. درگیری در طرفین کرخه ادامه دارد و با ورود نیروهای دشمن به قسمت هایی از شهر شوش، دزفول نیز در معرض تهدید بیشتری قرارگرفته است.
در منطقه میانی، گزارش ها از آزادسازی مهران و عقب نشینی دشمن از محور گیلان غرب حکایت می کنند. نیروی هوایی دشمن، علاوه بر پشتیبانی از تجاوزات زمینی ارتش عراق، تعدادی از تأسیسات نظامی، صنعتی و چند نقطه مسکونی و بیمارستان را هدف قرارداد و خساراتی به بار آورد.
نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی نیز چند پایگاه و تأسیسات نظامی دشمن را بمباران کرد. امروز یک کشتی عراق حامل سلاح و مهمات در دهانه اروند هدف قرار گرفت و غرق شد.
موضع گیری ها نسبت به پیشنهادات صلح
عراق در قبال تلاش های صلح سازمان ملل و سایر هیئت های صلح، به دلیل موضع برتر در جنگ و در اشغال داشتن بخش وسیعی از خاک جمهوری اسلامی، با نرمش بیشتری برخورد می کند.
جمهوری اسلامی نیز همچنان خواستار خروج کامل نیروهای عراقی از نواحی اشغالی است و اعلام کرده که بایستی متجاوز معرفی و مجازات گردد.
واکنش ابرقدرت ها
در سطح دو ابرقدرت، واشنگتن در کنار تصدیق خواسته های محدود عراق در جنگ تلاش می کند با تأکید بر ادعای بی طرفی خود، دورنمای روابط با ایران را تیره تر از آنچه هست، نسازد.
آمریکا با افزایش آمادگی نیروهای واکنش سریع در منطقه، می کوشد از به خطر افتادن منافع حیاتی خود جلوگیری نماید. متقابلاً مسکو با بیهوده خواندن جنگ برای دو کشور، از یک سو خواستار حل نزاع از طریق مذاکره است و از سوی دیگر با تشویق هم پیمانان اروپایی خود به ارسال قطعات یدکی و سلاح به عراق، می کوشد از گرایش شدید بغداد به غرب ممانعت کند.
در کنار روابط دو ابرقدرت، نقش فرانسه قابل توجه است که همچنان به حمایت بی پرده خود از عراق می پردازد و از افشای پشتیبانی تسلیحاتی فرانسه از عراق ابایی ندارد.
منبع: